Skriv din beskrivning här!

Skogspromenad

Idag gick jag och Matilda på en skogspromenad med Bella och Bowser. Bella blev självklart jätteglad när hon förstog att Matilda skulle gå och hämta Bowser och att de sedan skulle gå på promenad tillsammans. Ännu bättre blev det när vi kom till skogen och gick runt där. När vi kom hem igen fick de leka lite på altanen innan Matilda gick och lämnade tillbaka Bowser.

Det var inte så lätt att ta några bilder eftersom Bella gärna ville busa och springa ifrån mig hela tiden... Men jag lyckades ta en bra bild i alla fall, och så lyckades jag ta en bild precis när Bella tycker att hon har suttit stilla för länge och börjar busa med Bowser.



Sökträning

Nu har vi precis kommit in efter att ha varit ute och tränat mer på sök. Idag blev det människosök med Matilda som gömde sig. Bella var lika glad som vanligt och sprang iväg och letade efter Matilda så fort jag hade sagt sök. Det blev en riktigt lyckad sökträning idag och jag är jättenöjd!
Eftersom jag har hittat en skog här i närheten så har det nu blivit våran "sökskog" eftersom den är så öppen samtidigt som det finns rätt så många träd och stenar att gömma sig bakom.





Promenad, träning och lek

Idag har jag och Linnéa varit ute på en förmiddagspromenad i 2 timmar med Bella och en eftermiddagspromenad i kanske 1 1/2 timme med Bella och Bowser.



Förmiddagspromenad, promenad och träning.

På förmiddagspromenaden gick vi till Fållan och gick runt lite i skogen och tränade godissök och människosök. Bella blev jätteglad när vi skulle träna människosök och när hon såg Linnéa gå och gömma sig bakom träden. Ibland kunde hon inte vänta tills jag sa sök så då fick vi börja om. Men det gjorde inte så mycket att vi behövde börja om eftersom jag kunde passa på att träna lite inkallning då.






Eftermiddagspromenad, promenad och lek.

På eftermiddags promenaden fick Bowser följa med. Bella var jätteglad hela tiden när hon fick gå bredvid Bowser.
Föest gick vi en kort runda över kyrkogården och in i skogen. Sedan hämtade vi Bellas spårlina och gick till en fotbollsplan här i närheten så fick de springa runt och leka lite där. När vi kom hem var både Bella och Bowser jättetrötta.






Eftermiddagspromenad

Nu har vi varit inne ett tag efter att ha varit på en lång eftermiddagspromenad runt Fållan och i skogen. Eftersom Linnéa kom hit idag så följde hon med oss. Vi tränade lite på att gå fint i koppel, gå fot, godissök och människosök.
När vi tränade människosök gick Linnéa och gömde sig bakom ett träd och så fick Bella leta efter henne.
Bella var jätteglad hela tiden när vi var i skogen och hon fick springa runt lite som hon ville.
Hon börjar bli duktig på att gå fint i koppel så länge det inte är någon i närheten då vill hon bara springa fram och hälsa.



Promenad

På lunchpromenaden idag gick vi över kyrkogården och in i skogen.
Innan vi gick hem tränade vi lite godissök.
Under promenaden tränade vi även lite på att gå fot, inkallning och att gå fint i koppel.




Vid 16:00 gick jag och Bella för att möta stormatte vid tåget.
När Bella fick syn på henne sprang hon fram som hon alltid brukar göra och började hoppa, springa runt och vifta på svansen.
På vägen hem fick Bella stanna på ett ställe med stormatte och så gick jag före och ropade på henne så fick hon springa lite också. :)

Bus och promenad

Nu har vi kommit in efter en lunchpromenad. När vi hade kommit utanför dörren hann vi bara gå ner till brevlådan när Bowser kom springade mot oss och ville leka med Bella.
När de hade lekt klart gick vi på en promenad och gick över kyrkogården och in i skogen. Där möter vi Bowser igen. Så då fick de leka lite där också innan vi gick vidare.






Sökträning

Här är bilderna från sökträningen idag. :)


Gå fint i koppel

Nu har vi kommit in efter att ha varit ute och tränat på att gå fint i koppel och godissök.

Godissök är nog det roligaste Bella vet! Hon blir så glad när man kollar på henne och säger "sök". Ibland sitter hon kvar och kollar på mig som att hon frågar "är det verkligen sant, får jag leta eftergodiset nu?" :)

Efter sökträningen tränade vi på att gå fot och att gå fint i koppel utan att dra iväg. Jag är jättenöjd med henne när vi tränade på att gå fot! En gång lyckades jag faktiskt få henne att gå fot utan att jag hade något godis i handen, och det har hon aldrig gjort förut när jag har tränat på fot med henne.
Hela promenaden var hon jätteduktig och jag tror inte att hon drog iväg någon gång!

Det blev inga bilder från promenaden eftersom jag glömde kameran inne och jag orkar inte föra över bilderna från mobilen... Men jag kanske kan lägga in i bilderna i ett inlägg om jag mobilbloggar lite senare.

Lunchpromenad med Bowser

Nu är Bella ute på en lunchpromenad med Bowser så jag sitter och väntar på att de ska komma tillbaka. De gick någon gång vid 11tiden och är tillbaka runt 12.15 kanske.
Jag tänkte kanske gå ut och öva Bella på att gå fint i koppel eftersom hon drar så mycket när jag är ute och går med henne... Men det blir sen när hon har kommit tillbaka och om det inte regnar.
Det kanske blir lite godissök också eftersom hon tycker att det är så roligt att leta efter små godisbitar i träd, på stenar, under pinnar...
Senare idag är det ridning så det blir kanske inte så bra uppdatering här på bloggen ikväll men jag ska försöka. Det kanske kan bli lite mobilbloggning från stallet om jag kommer ihåg det.

Promenad och träning

Nu har precis kommit in efter en promenad och lite träning.
Vi tränade på att gå fot, gå fint i koppel och lite sök när jag gömde godis i träd eller på marken.









Nu är Bella jättetrött och har gått och lagt sig på sin filt i puffen.


Lunchpromenad

Nu har vi precis kommit in efter en lunchpromenad.
Bella ville hellre gräva än gå på promenad. :P



Bella i stallet

Här kommer bilderna på Bella när vi var i stallet i går. Det blev inte så många eftersom jag hade glömt att ladda kameran innan vi åkte... Men några bilder blev det i alla fall. :)





Lunchpromenad

Här kommer några bilder från våran lunchpromenad idag. :)





När vi skulle börja gå hemmåt mötte vi Bowser. Och då fick de leka lite innan vi gick in.


Nu ska vi snart åka till stallet för Matilda ska få en privatlektion och då tänkte jag och mamma gå en promenad med Bella medans vi väntar.

Trött hund

Nu har Bella kommit in efter en ganska lång lunchpromenad med Bowser så nu ligger hon på golvet och sover.


Lunchpromenad med Bowser

Just nu är Bella ute på en lunchpromenad med sin morbror Bowser och därför blir det inga bilder från promenaden idag. Jag vet int när de kommer hem igen men jag tror att det blir efter ett någon gång. Jag hoppas att jag hinner gå ut med henne lite senare innan det blir mörkt så att jag kan ta några bilder. :)

Alla hjärtans dag!


Lunchpromenad

Nu har vi kommit in efter en lunchpromenad. Bella fick springa "lös" med spårlinan efter sig och springa lite som hon ville. Hon var jätteglad hela promenaden men ville inte alltid lyssna på vad jag sa att hon fick och inte fick göra...




Promenad i eftermiddagssolen

Gick på en promenad med Bella för en timme sen i eftermiddagssolen.
Blev inte så många bilder eftersom Bella inte ville lyssna på mig och göra som jag sa...


Bus med Bowser och promenad

Tog några bilder på Bella och Bowser när de busade idag.
När de hade busat klart gick vi en kort promenad runt kyrkogåren.

Bus med Bowser:




Promenad:








Kvällspromenad

Nu har vi kommit in från en kvällspromenad.




Möta stormatte vid tåget

En bild på Bella från igår när vi var på väg till tåget där vi skulle möta stormatte.

Bus på altanen

Nu har Bella precis varit ute och lekt med Matilda på altanen.




Eftermiddagspromenad

Vi kom in från en eftermiddagspromenad för ungefär en timme sen. Vi gick ner mot bygget nedanför oss och sedan upp i skogen på kyrkogården.






Möta stormatte

Nu har vi nyss kommit hem från en kort promenad när vi gick och mötte stormatte vid tåget.
På väg till tåget fick Bella syn på tre rådjur som var väldigt spännande när de sprang.




Bella lipar

Jag tog två bilder på Bella innan vi gick på eftermiddagspromenaden igår och hon råkade lipa på båda.



Ridning

Tänkte bara berätta att det var ridning för mig idag så har jag inte kunnat blogga eller ta bilder på Bella...

Men ni kommer få se två bilder från igår lite senare idag. :)

Lång eftermiddagspromenad

Nu har vi nyss kommit hem från en lång och kall eftermiddagspromenad. Vi gick ner till sjön och gick runt lite på isen och fotade. Bella grävde lite i snön och började äta upp isen som fanns under.
På vägen hem ville hon absolut inte gå där det var plogat, det var mycket roligare att gå i den djupa snön! Hon hittade också några istappar som hon åt lite på.
Nu ligger hon och sover på golvet och är jättetrött efter promenaden.








Kort förmiddagspromenad

Gick en kort förmiddagspromenad med Bella idag och tog några bilder.






Snart ska vi gå på en lite längre eftermiddagspromenad tillsammans med husse.

Förmiddagspromenad

Idag gick jag, mamma och Bella på en förmiddagspromenad med Lena, Moa och Trassel. Vi gick runt Fållan. Då passade vi på att gå lite på Magelungen. Hundarna tyckte att det var roligt att gå på isen och leka under promenaden. När vi kom hem lekte de lite innan Lena, Moa och Trassel skulle gå in. När de lekt klart borstade vi Bella och sen fick hon leka lite med morbror Bowser. :)

Promenaden





Ute på isen





Lek med Trassel




Lek med Bowser





Lunchpromenad med Matilda

Tidigare idag fick Bella gå ut på altanen och leka lite i snön medans Matilda tog kort på henne. Jag tog också några kort men jag orkade inte ta så många eftersom jag fortfarande mår dåligt plus att det var väldigt kallt :P.

Just nu är Bella ute på en lunchpromenad med Matilda så ni får en bild på henne när hon var ute och lekte på altanen så länge. :)


Bella leker

Blev ingen promenad med Bella eftersom Matilda nyss kom hem och sa att hon ska gå ut med henne...
Därför tog jag några bilder på Bella när hon leker ute på altanen. :)

Skönt att komma ut och rulla sig i snön.

Bella älskar pinnar...

”Vad var det som lät?”

"Titta vad söt jag är! Kan jag få godis nu?”

Hemma idag...

Jag har ont i magen och mår illa så jag är hemma idag... :(
Var ute med Bella på en kort lunchpromenad för ett tag sen men orkade inte ta några bilder.
Jag hoppas att jag mår bättre lite senare så att jag kan gå ut med henne igen och ta några bilder.

Medans ni väntar på bilder från promenaden får ni en bild på Bella när vi precis hade köpt henne. :)